Model Dynamic

Veslaški simulator Concept2 Dynamic omogoča najboljši približek veslanju na vodi in je bil prvotno namenjen potrebam vrhunskih veslačev.
Za razliko od Modelov D in E se pri modelu Dynamic premika stopalna opora, zato je premikanje trupa med veslanjem minimalno. S tem še dodatno razbremenimo pritisk na kolena.
Vadba na simulatorju Dynamic zahteva podobno tehniko kot veslanje v čolnu, zato je tovrstna vadba odlična specifična priprava na veslanje.
Z uporabo “Dynamic link” povezave lahko združimo več simulatorjev in tako omogočimo odličen “suhi” trening posadkam večjih čolnov.


PM5 Monitor

PM5 Monitor

Spiralni dušilec

Spiralni dušilec

Najnaprednejši monitor iz serije monitorjev Concept2 je sestavni del Dynamic simulatorja. Dovršen monitor, enostaven za uporabo, omogoča natančno spremljanje vadbe. Osvetljen zaslon za boljšo vidljivost prikaza, združljivost z USB spominskimi ključi poenostavlja shranjevanje vadbe. Nastavljiv nosilec omogoča prilagoditev višine in kota monitorja. Dve D bateriji omogočata dolgotrajno delovanje monitorja. Z redno vadbo bateriji brezhibno delujeta tudi več let.
Za razliko od Modelov D in E se pri modelu Dynamic stopalna opora premika po tirnici simulatorja. Povezava med stopalno oporo in ročajem prenaša silo nog (stopalna opora) ter rok in trupa (ročaj) na vztrajnik. Dynamic zahteva dobro koordinacijo med delovanjem nog ter trupa in rok, saj se v nasprotnem primeru sila ne prenese na vztrajnik.
Močna vrv, s katero je ročaj povezan s stopalno oporo, omogoča neposreden odziv na gibanje vadečega. To je še posebej pomembno pri visokem ritmu in močnem odrivu.
Spiralni dušilec omogoča enostavno reguliranje pretoka zraka skozi vztrajnik med vadbo, s čimer lahko nastavljamo odpor zaveslaja. S tem lahko približamo občutek veslanja od enojca do osmerca.
Krajša dolžina Modela Dynamic (193 cm) omogoča uporabo večjega števila simulatorjev v prostoru. Najbolj pride do izraza pri medsebojnem povezovanju simulatorjev, saj v primerjavi z Modeloma D in E prihranimo 140 cm pri vsakem simulatorju.
Dynamic simulatorju je priložena tudi plastična vetrna zaščita, ki preprečuje pihanje zraka iz spiralnega dušilca v vadečega. V kolikor vadečemu pihanje odgovarja, lahko zaščito enostavno odstrani.
Kolesa na zadnji nogi omogočajo enostavno premikanje simulatorja po prostoru.


TEHNIČNI PODATKI
Monitor PM5
Dolžina simulatorja 193 cm
Širina simulatorja 62 cm
Višina sedeža 55 cm
Dolžina premikanja stopalne opore 100 cm
Vrv ročaja Visokoodporna Dyneema vrv
Ohišje vrvi Delno zaprto
Baterije za monitor Dve D bateriji; med vadbo monitor napaja energija vrtečega kolesa, kar podaljšuje življensko dobo baterij
Nosilec monitorja Nastavljiv aluminijasti nosilec onogoča regulacijo višine in kota monitorja.
Največja teža uporabnika 200 kg
Barva Siva
Prostor, potreben za vadbo 240 cm x 130 cm
Dimenzije naprave 195 cm x 62 cm
Teža naprave 42 kg
Dimezije paketa (ob nakupu) 2 kosa:    40cm x 56cm x 142cm 35cm x 25cm x 196cm
Teža paketa (pošiljke) 2 kosa: 26 kg 24 kg

© 2021 Rowing. Vse pravice pridržane. Prodaja vadbene opreme Rowing. Izdelava spletne strani Moja Koda d.o.o..