Veslaška vadba

Veslanje je najbolj učinkovita, popolna, dokaj preprosta in pred poškodbami varna telesna aktivnost. Ne glede na vašo starost, višino, težo in telesno pripravljenost, vam veslaški simulator Concept2 približa pogoje veslanja na vodi.

Veslanje na simulatorju uporabniku omogoča aerobno in anaerobno vadbo, doseganje in vzdrževanje željene telesne pripravljenosti in teže, saj način gibanja celotnega telesa med vadbo zahteva precejšnjo porabo kalorij. S pravilno tehniko preprečimo prekomerno obramenjevanje hrbtenice, posameznih okončin in sklepov, kar omogoča poljubno dolgo vadbo.
Zaradi vključenosti praktično celotnega mišičnega sistema in obsega gibanja v posameznem zaveslaju telo potrebuje dobro podporo srčno žilnega in dihalnega sistema, katerih sposobnosti lahko z rednim veslanjem občutno izboljšamo.

Pri veslanju se gibljejo mišice in sklepi v precej večjem obsegu kot pri večini drugih aktivnosti. To pomeni, da se mišice raztezajo in sklepi premikajo v večji meri, kar zagotavlja večjo  prožnost mišic in boljšo gibljivost sklepov. Mišične obremenitve so simetrične, saj istočasno in enako obremenjujemo ter krepimo tako levo kot desno polovico telesa, gibanje pa je enakomerno in ritmično, še zdaleč ne sunkovito.

Specifika naprave in gibanja omogočata učinkovito obnovo mišične mase in moči ter gibljivosti (poškodovanih) sklepov, zato je tovrstna vadba pogosto vključena v  rehabilitacijski program vrhunskih športnikov, rekreativcev kot tudi posameznikov, ki se s športom sicer ne ukvarjajo.

© 2020 Rowing. Vse pravice pridržane. Prodaja vadbene opreme Rowing. Izdelava spletne strani Moja Koda d.o.o..