SKIERG SIMULATOR


SkiErg SIMULATOR SMUČARSKEGA TEKA

SkiErg simulator omogoča vsakodnevno vadbo smučarskega teka ne glede na vremenske pogoje. S smučarskim tekom izboljšujemo moč in vzdržljivost. Med vadbo krepimo mišice rok, nog in trupa. Vadimo lahko v tehniki soročnega ali izmeničnega odriva.
Sistem vztrajnika in zračnega upora je enak kot pri veslaških simulatorjih Concept2, ki svojo kvaliteto dokazujejo uporabnikom že več kot tri desetletja. Kot veslaški je tudi SkiErg simulator izdelan za vadbo, ne za vzdrževanje. Njegovo brezhibno delovanje vam omogoča (vsakodnevno) brezskrbno vadbo, dovršen PM5 monitor pa njeno natančno spremljanje.
SkiErg je primeren za profesionalne in ljubiteljske smučarje tekače, kot tudi za posameznike, ki želijo z učinkovito vadbo  izboljšati svojo telesno pripravljenost.


PM5 Monitor

PM5 Monitor

Enostavna montaža

Enostavna montaža

Ergonomski ročaji

Ergonomski ročaji

Spiralni dušilec

Spiralni dušilec


PM5 monitor loči SkiErg simulator od ostalih simulatorjev smučarskega teka; tehnično dovršen in enostaven za uporabo omogoča natančno programiranje in kontrolirano izvajanje vadbe. Z gotovostjo lahko spremljate svoj napredek in svoje sposobnosti primerjate z drugimi. Vsak simulator je serijsko opremljen s PM5 monitorjem.
SkiErg simulator lahko pritrdite ob steno ali na namensko stojalo. Stojalo omogoča enostavno premikanje naprave in zaščitno podlago med vadbo. Ne glede na način montaže je SkiErg enostavno sestaviti. Orodje, potrebno za montažo (z izjemo vrtalke za zid), je skupaj z natančnimi navodili priloženo napravi.
Odpor SkiErg-a med vadbo je odvisen od sile vsakokratnega potega, kar pomeni, da vadeči popolnoma nadzoruje intenzivnost vadbe. Spiralni dušilec omogoča enostavno reguliranje pretoka zraka skozi vztrajnik med vadbo, s čimer dodatno nastavljamo željen odpor. S tem lahko enostavno nastavite “konfiguracijo smučarske proge”. Tečete lahko po ravnini ali v klanec, s hitrimi ali počasnimi smučmi. Hkrati spiralni dušilec zmanjšuje glasnost simulatorja.
Ergonomsko oblikovani ročaji zagotavljajo udoben in dober oprijem, ter ne vpijajo znoja. Omogočajo visoko intenzivno vadbo, saj kljub znojenju ostajajo suhi. Ker nimajo oprijemnih trakov, vas prisilijo v boljšo tehniko odriva, saj onemogočajo “obešanje” telesa nanje ob odrivu. Tako boste občutno izboljšali učinkovitost odriva na smučeh.

© 2021 Rowing. Vse pravice pridržane. Prodaja vadbene opreme Rowing. Izdelava spletne strani Moja Koda d.o.o..