Veslaška vadba

Veslanje je najbolj učinkovita, popolna, dokaj preprosta in pred poškodbami varna telesna aktivnost. Ne glede na vašo starost, velikost, težo in telesno pripravljenost vam veslaški simulator Concept2 približa pogoje veslanja na vodi.

Veslanje na simulatorju uporabniku omogoča aerobno in anaerobno vadbo, doseganje in vzdrževanje željene telesne pripravljenosti in teže, saj način gibanja celotnega telesa med vadbo zahteva precejšnjo porabo kalorij. S pravilno tehniko preprečimo prekomerno obramenjevanje hrbtenice, posameznih okončin in sklepov, kar omogoča poljubno dolgo vadbo.
Zaradi vključenosti skoraj celega mišičnega sistema in samega obsega gibanja le- tega v posameznem zavesljaju, telo potrebuje dobro podporo srčno žilnega in dihalnega sistema, katerih sposobnosti z rednim veslanjem lahko občutno izboljšamo.
Pri veslanju se gibljejo mišice in sklepi v precej večjem obsegu kot pri večini drugih aktivnosti. To pomeni, da se mišice raztegujejo in sklepi premikajo v večji meri, kar zagotavlja večjo mišično prožnost in gibljivost sklepov. Mišične obremenitve so simetrične, saj istočano in enako obremenjujemo in krepimo tako levo kot desno polovico telesa, gibanje pa je enakomerno in ritmično, še zdaleč ne sunkovito.
Specifika naprave in gibanja  omogočata učinkovito obnovo mišične mase in moči ter fleksibilnosti (poškodovanih) sklepov, zato je tovrstna vadba pogosto vključena v  rehabilitacijski  program vrhunskih športnikov, rekreativcev kot tudi posameznikov, ki se s športom sicer ne ukvarjajo.

© 2018 Rowing. Vse pravice pridržane. Prodaja vadbene opreme Rowing. Izdelava spletne strani creing.